Η Yara στην Ελλάδα

Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίζεται σε Yara Ελλάς.

20 χρόνια στην Ελλάδα

Η Yara συμπληρώνει τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίζεται σε Yara Ελλάς. Το φθινόπωρο του 2004 ξεκίνησε ο περαιτέρω εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Το διάστημα 2008 - 2013 η Yara Ελλάς σταθεροποιείται στην ελληνική αγορά και από το 2013 μέχρι και σήμερα θεωρείται ηγέτης στην αγορά λιπασμάτων.

Η Yara σήμερα και στο μέλλον

Βασισμένη στην κληρονομιά από τη νορβηγική Hydro και το καράβι των Viking, το γνωστό εμπορικό της σήμα, η Yara είναι μια νορβηγική εταιρεία που βασίζεται στη μετατροπή ενέργειας, φυσικών ορυκτών και αζώτου σε προϊόντα θρέψης για τις καλλιέργειες και σε βιομηχανικές λύσεις. Το 2017, η Yara διατηρεί τη θέση της παγκόσμια ως κορυφαίος πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προίόντων. Η εταιρεία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τα νιτρικά και τα ειδικά λιπάσματα.

Με συνεχή λειτουργία σε περισσότερες από 50 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, η Yara έχει μοναδική θέση στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και βιομηχανικών λύσεων. Οι δραστηριότητες της Yara σήμερα ποικίλουν από την εξόρυξη φώσφορου και την παραγωγή αμμωνίας / ουρίας, μέχρι την εμπορία βασικών προϊόντων και ιδιαίτερα εξειδικευμένων προϊόντων για την γεωργία και τη βιομηχανία. Η παραγωγή και οι πωλήσεις βασίζονται στην παγκόσμια γνώση αλλά και τη γνώση των τοπικών αγορών.

Που παράγονται τα προϊόντα μας

Η Yara Ελλάς παρέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προέρχονται απο διάφορες μονάδες παραγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες παραγωγής της Yara σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να επισκεφθείτε το διεθνές site μας.

Porsgrunn, Νορβηγία

Στο Porsgrunn είναι η μεγαλύτερη μονάδα της Yara στη Νορβηγία. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις είναι πλήρως εξοπλισμένες για την παραγωγή προϊόντων με άζωτο και έχει το μεγαλύτερο δυναμικό παραγωγής τόσο σε επέπεδο Yara, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύνθετων NPK λιπασμάτων με βάση το δρομολόγιο σύμφωνα με τη νιτροφωσφορική διαδρομή.

Sluiskil, Ολλανδία

Η εγκατάσταση βρίσκεται εκεί από το 1929, στο κανάλι Γάνδη-Terneuzen, μια σημαντική δίοδο ναυσιπλοΐας μέσα από το άνοιγμα της Δυτικής Scheldt στη Βόρεια Θάλασσα, που συνδέεται με τις ευρωπαϊκές πλωτές οδούς. Όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις λιπασμάτων, η ανάπτυξη της περιοχής συνδέεται με τη διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου από άνθρακα εγκαταστάσεων οπτανθρακοποίησης σε γειτονικό εργοστάσιο.

  • Yara Sluiskil - Netherlands

  • Yara Porsgrunn - Norway

  • Yara Pocklington - UK