Υγεία

Health Image

Η εφαρμογή ανόργανων λιπασμάτων για την παροχή των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων στην καλλιέργεια είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση της υγείας της καλλιέργειας. Η έλλειψη ακόμα κι ενός μόνο θρεπτικού στοιχείου θα μειώσει την ικανότητα της καλλιέργειας να αναπτυχθεί σύμφωνα με το γενετικό δυναμικό της. Ένας μεγαλύτερος αριθμός συμπτωμάτων ανεπάρκειας θρεπτικών στοιχείων θα παρουσιαστούν στην καλλιέργεια ως αποτέλεσμα της έλλειψης θρεπτικών στοιχείων. Μια μη υγιής καλλιέργεια λόγω έλλειψης θρεπτικών στοιχείων θα έχει επιπτώσεις σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας.

  • Μια μη υγιής καλλιέργεια δεν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών και θα απορριφτεί από την αγορά. Κατ’ επέκταση θα μειώσει το οικονομικό όφελος του παραγωγού, ενώ θα αντιπροσωπεύει και σπατάλη πόρων.
  • Καλλιέργειες που δεν βρίσκονται στις ιδανικές συνθήκες αναφορικά με την υγεία, θα έχουν πιο ασθενείς μηχανισμούς άμυνας και μικρότερη ανοχή σε μύκητες, έντομα και αβιοτικό στρες, επηρεάζοντας συνολικά την ανάπτυξη της καλλιέργειας και την ποιότητα.
  • Μια μη υγιής καλλιέργεια δεν θα παρέχει την ίδια θρεπτική αξία και ποιότητα σε σχέση με μια υγιή καλλιέργεια, που είναι και επιθυμητή από την διατροφική αλυσίδα. Ως συνέπεια, τα συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία) ίσως είναι απαραίτητα. Μια υγιής καλλιέργεια μπορεί νξα προσφέρει υγιεινό φαγητό.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία της καλλιέργειά σας;

Η Yara μοιράζεται μαζί σας τη γνώση.