Λίπανση εσπεριδοειδών από το τέλος του 1ου σταδίου ανάπτυξης καρπών μέχρι και την έναρξη της ωρίμανσης


Κατά την περίοδο αυτή τα κύτταρα στο εσωτερικό μέρος των καρπών μεγεθύνονται με ταχύ ρυθμό. Οι χυμοφόροι ασκοί αυξάνουν σε μέγεθος και γεμίζουν τις φέτες της σάρκας. Η φλούδα αρχίζει να λεπταίνει σε πάχος και ξεκινάει να αλλάζει το χρώμα της (έναρξη ωρίμανσης). Το άζωτο, το κάλιο, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που πρέπει να χορηγήσουμε για να ενισχύσουμε την παραγωγή.

 

Άζωτο, Κάλιο και Ασβέστιο

Στο συγκεκριμένο στάδιο, ολοκληρώνεται η χορήγηση των ετήσιων αναγκών του αζώτου. Οι υπερβολικές και οι όψιμες αζωτούχες λιπάνσεις θα πρέπει να αποφεύγονται, για να μην προκύψουν ποιοτικά προβλήματα στην παραγωγή. Η σωστή ποσότητα αζώτου αυξάνει το μέγεθος των καρπών και το πάχος της φλούδας. Αναγκαία σε αυτό το στάδιο κρίνεται και η χορήγηση της υπόλοιπης ποσότητας καλίου, το οποίο βελτιώνει το μέγεθος, το χρώμα, την περιεκτικότητα σε χυμό και βιταμίνη C. Το ασβέστιο βοηθά στη μεγέθυνση των καρπών, στην αντοχή των δέντρων σε ασθένειες και σε καταστάσεις stress, ενώ βελτιώνει τα σάκχαρα και τη συνεκτικότητα της φλούδας.

Η εφαρμογή των YaraRega 9-5-26+Mg+ΙΧΝ ή YaraRega 9-0-36 μέσω των συστημάτων υδρολίπανσης ή ακόμα και με διασπορά στο έδαφος, καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των φυτών σε άζωτο και κάλιο. Η χορήγηση του ασβεστίου στο στάδιο αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο διαφυλλικά με το YaraVita STOPIT. Οι διαφυλλικοί ψεκασμοί με τα προϊόντα YaraVita AGRIPOTASH και YaraVita GRAMITREL σε συνδυασμό με το βιοδιεγέρτη YaraAmplix ACTISIL εξασφαλίζουν στην καλλιέργεια όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για μέγιστη και ποιοτική παραγωγή.