Αύξηση του ειδικού βάρους στο σιτάρι
Άζωτο
Όταν το άζωτο χορηγείται σε μεγαλύτερα του βέλτιστου επίπεδα μπορεί να προκαλέσει πλάγιασμα της καλλιέργειας, με συνέπεια τη βλάστηση των σπόρων στα στάχυα που έρχονται σε επαφή με το υγρό έδαφος και κατά συνέπεια χαμηλότερο ειδικό βάρος. Η βελτίωση της ποσότητας του αζώτου με βάση τις ανάγκες της καλλιέργειας και η διαφορετική παροχή του κατά μήκος του αγρού μπορούν να εξασφαλίσουν μια πιο ομογενοποιημένη τελική παραγωγή με σταθερό ειδικό βάρος.
Κάλιο
Το κάλιο αυξάνει το πάχος και την αντοχή του στελέχους του σίτου και ως εκ τούτου την αντίστασή του στο πλάγιασμα. Οι εφαρμογές του καλίου βοηθούν την καλλιέργεια να είναι λιγότερο επιρρεπής στο πλάγιασμα.
Βελτίωση της ποιότητας του σιταριού
Αύξηση της ποσότητας και ποιότητας της πρωτεΐνης στο σιτάρι
Αύξηση του ειδικού βάρους στο σιτάρι
Αύξηση του δείκτη Hagberg (HFN) στο σιτάρι
Ποιοτικές απαιτήσεις αγοράς σιταριού
Λιπάσματα για Σιτάρι
Επιλέξτε το λίπασμα για το σιτάρι που σας ενδιαφέρει από τα παρακάτω