Τροφοπενία μαγνησίου χειροτερεύει από
- Αμμώδη εδάφη
- Όξινα εδάφη
- Εδάφη πλούσια σε Κάλιο
- Εδάφη με αυξημένη εφαρμογή Καλίου
- Περίοδοι με ψύχος και υγρασία
Μαγνήσιο είναι σημαντικό για
- Αυξάνει την περιεκτικότητα της ξηράς ουσίας στους καρπούς
- Αυξάνει το ειδικό βάρος των κονδύλων
- Αυξάνει το μέγεθος των κονδύλων
- Αυξάνει την περιεκτικότητα του αμύλου στους κονδύλους βελτιώνοντας τη γεύση τους
- Βελτιώνει τη διατηρησιμότητα των κονδύλων στην αποθήκη
- Μειώνει τους μεταχρωματισμούς της σάρκας από φυσιολογικά αίτια
- Βελτιώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πατάτας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος (λιγότερα καφετιάσματα)
- Mg deficiency reduces yield and compromises quality; it reduces the DM content and increases susceptibility to enzymatic discoloration